duminică, 8 august 2010

one of us.. -part 2

În lumina soarelui de seară, înarmate cu ochelari de soare exagerat de mari și cu un strat protector de machiaje care ar fi putut să le protejeze și de cea mai intensă furtună solară porniră amândouă spre buricul pământului, spre centrul orașului Pașcani. Deși mic, Pașcaniul este un oraș periculos deoarece toată lumea cunoaște pe toată lumea. Pițipoanca cunoștea foarte bine riscurile unui astfel de oraș pentru că nu o dată a fost certată de mamă-sa deoarece a dansat pe vreo masă la vreo petrecere sau că a bătut cine știe ce fetiță care i-a făcut ochi dulci vreunui fost prieten de-al ei. Însă toate astea se întâmplau de obicei în timpul anului școlar pentru că, pițipoanca noastră împreună cu prietena ei urma orbește niște legi nescrise care îi cereau ca în timpul verii să fie permanent singură și permanent interesată de vreun bărbat respectat prin orașul lor.
Din fericire pentru ea, conversația plictisitoare pe care o purta cu Flory :X pe drum nu a ținut prea mult, aceste fiind unul dintre avantajele unui oraș mic dacă ai o prietenă proastă care s-a dezvirginat singură în vreun accident la leagăne când era mai mică. Flory :X nu putea suporta băncile din centrul orașului și chiar le evita pe cât posibil considerându-le ”pline de toți proștii și toți țăranii” dar acceptă să se așeze pe una din ele și să bea o Granita atunci când pițipoanca vru asta.
Sorbind cu nonșalanță din paharul plin de chimicale amândouă priveau cu ochelarii lăsați exagerat de mult pe nas după băieții interesanți care treceau. Flory :X era foarte bine-dispusă și saluta pe toată lumea care întorcea capul după ele doar pentru ca mai apoi să îi aducă la cunoștință prietenei sale cele mai noi bârfe și minciuni despre acea persoană, pentru că, Flory :X și alte fete ca ea erau un mecanism foarte precis care niciodată nu rămânea în urmă pentru transmiterea informațiilor de tot felul în legătură cu orice persoană. Pițipoanca în schimb nu era în apele ei și mai mult, nu dădea două cepe degerate pe tot ce spunea prietena ei de la grădiniță. Se vedea clar că nu este în largul ei dar Flory :X prefera să o ignore și să creadă că iar s-a certat cu mă-sa sau ceva asemănător când ea, defapt nu își putea lua gândul de la mesajul primit în acea dimineață. Erau atâtea lucruri care o copleșeau și pe care nu le mai putea stăpâni în continuare încât îi venea să urle de nervi, dar desigur asta în ființa sa interioară, pentru că la exterior era calmă și chiar întorcea capul după vreun băiat pe care ar fi vrut să-l ”cunoască mai bine”.
Într-un final, obosită de prietena ei enervantă se ridică de pe bancă și îi ceru prietenei sale să meargă acasă. Nu era deloc impresionată de viața orașului și observă că aerul proaspăt nu-i face bine, deși așa crezuse la început. Flory :X știa că ceva serios s-a întâmplat și bătea apropouri în legătură cu diverse probleme pe care fata le-ar fi putut avea, însă nu îndrăzni să spună ceva mai ales că n-o mai văzuse în starea asta pe colegă-sa și nu știa ce s-ar fi putut întâmpla.
Pe la intrarea în cartierul lor, 2 dacii albe le așteptau pe cele 2 fete. Patru băieții stăteau rezemați de mașini. În general purtau treninguri albastre Mike și ascultau nu prea tare, pentru că știau părerea pițipoancei despre acest gen de muzică, o manea de jale. Când fetele se apropiară, doi dintre ei se urcară la volanele mașinilor și începură să ambaleze motoarele ca și cum n-ar fi avut ceva mai interesant de făcut. Ceilalți,cei mai bine-făcuți dintre ei, salutară fetele și le invitară în cel mai politicos și blând mod pe care îl cunoșteau la o tură cu ei, promițându-le că le vor aduce acasă înainte ca părinții lor să se îngrijoreze. Pițipoanca știa deja că nu vrea să meargă cu ei, mai ales din cauza faptului că vreo 2 erau din clasa ei și nu își permitea ca din nou. întreaga clasă să o bârfească pentru cine știe ce prostie ar fi făcut. Totuși, ea stătea cu băieții și flirta cu ei doar din cauza faptului că acasă n-o aștepta nimic mai bun de făcut decât să se certe cu maică-sa.
Flory :X profită de această ocazie care, în opinia ei, era exact ceea ce avea nevoie pițipoanca ca să se mai clameze, așa că o azvârli mai mult cu forța pe fată într-una din dacii, ușile se închiseră, iar ei demarară în trombă spre o destinație doar de șoferi știută.
După câteva ture și câteva liniuțe între cele 2 mașini, Daciile se opriră în fața unui oarecare bloc. Acolo Flory :X coborî și intră în bloc, iar pițipoanca crezu, așa cum era firesc, ca urmează să fie dusă acasă de băieți; în schimb aceștia îi oferiră o cutie cu suc...imediat după ce plecară la fel de brusc ca și prima dată.
Iar ea o bău!

6 comentarii:

  1. SWEET,DE-ABIA ASTEPT PARTEA A TREIA OMAGAWD

    RăspundețiȘtergere
  2. MAI BINE ITI AFLU ADRESA SI FAC O RAZIE DE VIOL.
    Hide your kids,hide your wife.

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.youtube.com/watch?v=kXvZeJSUDPM&playnext=1&videos=D1UuvTnGSZ0

    RăspundețiȘtergere
  4. exact. Ce e in neregula cu Pascani? :-w

    RăspundețiȘtergere